Hoe Creëer je Ruimte in een Kinderkamer?

Je wilt de kamer van je kind natuurlijk zo leuk mogelijk inrichten. Maar kinderen hebben veel spullen. Denk maar aan al dat speelgoed dat ze hebben. Dus ze moeten voldoende kasten, speelgoedkisten en lades hebben om al hun tekenspullen, Lego, Barbies en knuffels op te kunnen bergen. En dan moeten ze ook nog genoeg ruimte hebben om te kunnen spelen. Je kunt bij Emob een stel kindermeubelen halen, maar dan is de kamer zo vol. Maar wat zijn nou manieren om een kinderkamer zo efficiënt mogelijk in te richten? Hoe kun je ruimte creëren en tegelijk alles wat een kind nodig heeft in een vrij kleine kamer stoppen? Wij willen je graag wat ideeën geven.

Een Stapelbed of Hoogslaper

Of je kind nou alleen op een slaapkamer slaapt of samen met een broertje of zusje, bedden nemen veel ruimte in. Je kunt veel ruimte besparen door te stapelen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een stapelbed. Twee kinderen kunnen dan boven elkaar slapen in plaats van twee losse bedden. Op de plek waar anders het tweede bed zou staan kun je nu een kast of bureau zetten. Maar ook als je kind een eigen kamer heeft kun je de hoogte in denken. In dat geval kun je onder het bed een bureau kwijt. Voor je kind kan het ook heel spannend zijn om van de ruimte onder het bed een tent te maken waar hij of zij kan spelen. Als je daar een matras neerlegt heeft je kind een zachte plek om te spelen of gewoon te zitten lezen. Ook kan er dan heel gemakkelijk een vriendje of vriendinnetje blijven slapen.

Hoge Kasten

Je zou misschien denken dat hoge kasten voor een kind weinig nut hebben omdat je zoon of dochter nog te klein is om daarbij te kunnen en een ladder gevaarlijk is. Toch kan een hoge kast erg handig zijn. Je kunt op de hogere planken namelijk dingen bewaren die je kind niet regelmatig nodig heeft. Zo kan de zomerkleding of winterkleding in een doos op de hoogste plank tot het zomerseizoen of winterseizoen weer aanbreekt. Dit kan best wat ruimte creëren in de gewone kledingkast. Ook knuffels en speelgoed dat je zoon of dochter niet (meer) gebruikt kan boven worden opgeslagen. Soms duurt het, ook als je kind iets al tijden niet heeft aangeraakt, immers even voor hij of zij klaar is ergens echt afstand van te doen.

Lades en Afsluitbare Kasten en Kisten

Een kamer met afgesloten kasten ziet er al snel opgeruimd uit. Veel lades en planken geven je kind daarbij de mogelijkheid om kleurpotloden, autootjes, poppen en ander speelgoed makkelijk op te bergen. Genoeg opbergruimte zorgt ervoor dat alles een vaste plek kan hebben. Dan is het makkelijker iets terug te zetten dan wanneer je het ergens tussen moet zien te proppen. Opgeruimdheid is aanstekelijk, maar rommel is dat nog veel erger. Zorg dus voor voldoende opruimmogelijkheden zodat alles gemakkelijk op zijn plek gezet kan worden en niet alles op en over elkaar heen ligt.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply