Batterijen kopen: zo kiest u voor de juiste

Er kunt een groot aantal verschillende soorten batterijen kopen en het is dus niet vreemd dat veel mensen met de verkeerde batterij thuis komen. Het probleem is dat de meeste batterijen veel op elkaar lijken en dat het erg gemakkelijk is om de verkeerde knoopcel-, cilinder- of blokbatterij aan te schaffen. En dan moet u deze weer retourneren, met al het extra werk van dien. We hebben hier wat informatie voor u samengesteld waarmee het gemakkelijker wordt om de juiste batterijen te kopen.

Verschillende soorten batterijen kopen

Er zijn een aantal gangbare soorten batterijen te koop en deze zijn allen geschikt voor verschillende toepassingen. Het is altijd een goed idee om de huidige batterij mee te nemen naar de winkel of om deze erbij te halen bij het online batterijen kopen. Daarop wordt al exact aangegeven welk type batterij het is. We hebben hier een lijstje opgesteld met de standaard batterijsoorten van dit moment.

  • AA: u kent de AA batterij waarschijnlijk maar al te goed. Dit zijn de meest verkochte cilindervormige batterijen van dit moment.
  • AAA: dit type batterij lijkt veel op de AA batterij, maar is kleiner en dunner. U herkent hem ook aan de cilinder vorm.
  • C: de c batterijen zijn krachtig, maar tegelijkertijd klein en lichtgewicht. Ze zijn te krijgen in verschillende vormen.
  • D: de d batterijen zijn dikke en korte versies van de AA batterijen. Ze hebben een cilindervorm maar zijn tegelijkertijd zwaar en lomp.
  • N: de kleinste cilindervormige batterijen zijn de n batterijen. Deze zijn specifiek bedoeld voor kleine apparaten.
  • Blokbatterij: de 9 Volt blokbatterij is de enige vierkante/rechthoekige batterij in dit lijstje. Het is dus niet moeilijk om dit type batterij te herkennen.

Lithium of alkaline?

Vervolgens kiest u tussen de lithium of de alkaline batterij en wilt u batterijen kopen waar u van op aan kunt, dan is lithium eigenlijk altijd de beste optie. Deze batterijen zijn vaak wat duurder, maar daar staan een aantal belangrijke voordelen tegenover. Besluit u om lithium batterijen te kopen, dan bespaart u op de lange termijn juist geld, omdat deze 4 keer langer mee gaan dan standaard alkaline batterijen. Daarnaast verliezen ze geen inhoud als u ze een tijd niet gebruikt en lopen ze niet leeg als ze erg koud of erg warm worden. Lithium batterijen zijn dus betrouwbaarder dan alkaline batterijen, maar tegelijkertijd betaalt u er ook wat meer geld voor.

Kies altijd voor oplaadbaar

Het is een kleine moeite om een paar tientjes te investeren in een universele oplader voor batterijen. U kunt dan alle batterijen kopen die u nodig heeft en deze in de oplaadbare vorm aanschaffen. Daarmee bespaart u het milieu, u bespaart uzelf een rit naar de batterijenbak en u bespaart geld voor de aanschaf van nieuwe wegwerp batterijen. Oplaadbare batterijen kunt u blijven hergebruiken en als u batterijen gaat kopen, overweeg deze optie dan altijd. Door nu wat geld te investeren in een aantal oplaadbare batterijen, heeft u altijd een batterij bij de hand. Door oplaadbare batterijen te kopen beschermt u het milieu om ons heen. De meeste opladers hebben deze in een paar uur alweer gevuld.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply