Wat is U profiel staal?

U profiel staal staat ook wel bekend als koudgevormd staal. Dat is staal dat op zijn beurt niet weer als KGV weergegeven wordt. De tegenhanger van U profiel staal of koudgevormd staal is warmgewalst staal. Tussen beide varianten van staal zit veel verschil. In feite wordt U profiel staal gevormd uit warmgewalst staal, waardoor steviger materiaal ontstaat. Zeker het veel hogere draagvermogen spreekt nadrukkelijk in het voordeel van het gebruik van koudgevormd staal. Daarnaast is koudgevormd staal goed met las- en bouwverbindingen te verbinden.

Staal is veel steviger maar ook minder flexibel

U profiel staal is dus steviger en sterker, maar ook een stuk minder flexibel. Opvallend aan dit type staal is dat het vaak lichter van kleur is en dat het oppervlak gladder is. Er is geen sprake van een zogenaamde walshuid. Andere eigenschappen zijn dat dit type staal sterker en harder is en bovendien rondere hoeken heeft. Door gebruik te maken van dit type staal zijn nauwere toleranties mogelijk.

Maatvoering van essentieel belang bij staalconstructies

Dit staalprofiel is er in gelijkzijdige en ongelijkzijdige uitvoeringen. Het staal wordt net zo lang gewalst tot de gewenste dikte bereikt is. Daarna kan het staal gebogen worden tot het U profiel. Dit profiel staal is zeer geschikt om te werken met dunne materiaaldiktes. Door de techniek die koudwalsen genoemd wordt, kunnen profielen met meer nauwkeurigheid geproduceerd worden. Dit is gunstig als een staalconstructie samengesteld wordt, omdat daarbij altijd de maatvoering van essentieel belang is.

Maakt werken met zeer kleine tolerantie heel goed mogelijk

Omdat U profiel staal koud wordt bij omgevingstemperaturen, wordt dit staal minder flexibel. Dit is eerder een voordeel dan een nadeel. Dit omdat het profiel meestal wordt gebruikt in de staalconstructies. U profiel staal is zo veel lichter van gewicht, sterker dan warmgewalst staal en volgens velen ook kwalitatief beter. Dit staalprofiel maakt werken met een zeer kleine tolerantie mogelijk bij het bouwen van constructies. U profiel wordt dan ook met name door constructiebedrijven in de staalbouw gebruikt. Zij gebruiken de profielen onder meer voor draagconstructies, trappen en bordessen, staanders en dakconstructies. Ook bedrijven die actief zijn in de bouw- en installatiebedrijven, machinebouwers, de auto-industrie en metaalverwerkende bedrijven, gebruiken vaak koudgevormd staal.

De talloze voordelen dat werken met U profiel staal met zich meebrengt

Het gebruik van dit profiel biedt de gebruikers verschillende voordelen. Zo is het goed te verbinden door gebruik te maken van las- en bouwverbindingen. Een van de belangrijkste voordelen is het hoge draagvermogen. Het aanbod aan staal met U profiel is groot. De verschillende doorsnedes die er zijn? U heeft onder andere de mogelijkheid om voor U profiel staal 80 mm of U profiel staal 10 mm te kiezen. Er is veel keuze, waardoor vrijwel ieder ontwerp gerealiseerd kan worden.

Bent u op zoek naar dit materiaal? Dan zijn er diverse bedrijven waarbij u terechtkunt. Vooral indien u veel staal nodig heeft, is het verstandig om een offerte op te vragen. Op deze manier heeft u vooraf al een duidelijk beeld van de kosten die u gaat maken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website koudgevormd.nl.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply