Wat is prototyping

Misschien heb je wel eens gehoord van prototyping of van een prototype. Met prototyping wordt er van een product een eerste versie gemaakt. Ideeën voor nieuwe producten worden altijd eerst uitgewerkt op papier. Ook wordt er vaak onderzoek gedaan naar de beste vorm, het formaat, de veiligheid en nog veel meer andere zaken die het product tot een succes kunnen maken. Nadat alle berekeningen zijn gedaan en als het op papier is uitgewerkt kan er een prototype worden gemaakt. Met prototyping wordt gekeken of het gewenste resultaat behaald wordt bij het maken van het betreffende product.

Verschillende versies

Bij het ontwikkelen van producten worden vaak verschillende versies gemaakt. Deze prototypes kunnen gebruikt worden om een product te testen. Afhankelijk van het product dat gemaakt wordt kan het zijn dat je in één keer meerdere prototypes maakt. Het is ook mogelijk dat je door middel van prototyping eerst 1 model maakt en als dit prototype niet aan de verwachtingen voldoet, dat je daarna een volgend prototype maakt. Hiermee kan optimaal getest worden of het product klaar is om in de markt gezet te worden.

Haalbaarheid

Eén van de belangrijkste dingen die getest wordt met prototyping is de haalbaarheid van een product of dienst. Het is namelijk zo dat niet elke prototype dat gemaakt wordt ook op de markt wordt gebracht. Voordat het uiteindelijke product zijn huidige vorm heeft kan het zijn dat er al meerdere prototypes van gemaakt zijn. In dat geval waren de andere prototypes niet goed genoeg om op de markt te brengen. Dit komt bijvoorbeeld vaak voor bij het produceren van auto’s. Dan worden er meerdere prototypes gemaakt en het uiteindelijke product, de auto zelf, ziet er vaak heel anders uit.

Waarom prototyping?

De belangrijkste reden om aan prototyping te doen is omdat je het product dat je bedacht hebt dan grondig kunt testen. Zo zorg je ervoor dat het product dat je uiteindelijk op de markt brengt ook aanslaat en goed verkocht kan worden. Een andere reden om een prototyping te doen is om kosten te besparen. Als je geen prototypes zou hebben en het product zo van papier zou laten produceren, dan bestaat de kans dat het product niet verkocht wordt en je veel geld verliest op de investering die hebt gemaakt.

Meer weten over de mogelijkheden van prototyping? Kijk dan eens op https://www.evinkcncverspaning.nl.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply