Op vergadering met de branchegroep

Vorige week hebben we de jaarlijkse vergadering met de branchegroep weer gehad. Deze keer hadden we een vergaderruimte in Amsterdam gehuurd, met recht een bijzondere vergaderlocatie voor een branchegroep als de onze. De traditionele vergaderlocatie Buitengein is namelijk voorzien van schitterende metaalbewerkingen uit de negentiende eeuw. Dit zorgde direct voor een geweldige sfeer. Tel daarbij de aantrekkende markt bij op en je hebt de perfecte basis voor een vruchtbare vergadering. Uiteraard kwamen de standaard grappen en grollen allereerst naar voren. Zo was er een aluminium bewerker die een staal specialist op z’n schouder sloeg en zei ‘laten we vandaag eindelijk eens spijkers met kopen gaan slaan’. En dat hebben we gedaan zeg!

Goede resultaten, maar metaalbewerkingssector is er nog niet!

De laatste jaren zijn er flinke klappen gevallen in de metaalbewerkingssector. Inkopen werden duurder, concurrenten in Azië worden gespecialiseerder en kunnen dus ook geavanceerde producten gaan leveren en de markt in Europ viel zwaar tegen. Toch zijn er wat mooie stappen genomen in de laatste jaren. Met name in de alumium niche van onze sector zien we verbeteringen. Dit is een direct gevolg van de aantrekkende autobranche (met name in Duitsland). Ook lijkt de bouwsector wat aan te trekken, dit zien vooral de staalbewerkers terug.

Verder hebben we een aantal dingen besloten, de notulen hiervoor zullen binnenkort volgen, maar alvast een officieuze mededeling via deze weg:

  • Meer samenwerking, vooral online door voorraden te communiceren (zodat staal en aluminium uitgewisseld kan worden)
  • Hoofdlocatie van de branchegroep verhuist naar Amsterdam, het vergaderen in Amsterdam was dus geen toeval..
  • Komend jaar mogen er weer tien bedrijven toegelaten worden in onze branchegroep, zou houden we de branchegroep levend en innovatief
  • Een grote aluminium smelter in de buurt van Amsterdam heeft ons de mogelijkheid geboden om in het najaar eens langs te komen om een kijkje in de keuken te bieden, hou hiervoor de website in de gaten

Maak gebruik van de voordelen!

Hoewel de vergadering zonder meer geslaagd was, waren lang niet alle leden van de branchegroep aanwezig. Wees je bewust van de voordelen. De volgende keer staat er een kookworkshop Amsterdam op het programma!

Categories: Uncategorized

Leave a Reply