Rolgordijnen op maat laten maken, de moeite waard?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat er op de markt heel wat uiteenlopende mogelijkheden op vlak van zonwering en / of raamdecoratie zijn terug te vinden. Eén van deze mogelijkheden luistert naar de naam ‘rolgordijnen’. Het betreft hier een vorm van raamdecoratie welke beschikt over een uitermate veelzijdig karakter gecombineerd met een betaalbaar prijskaartje. Op het ogenblik dat u er voor kiest om in uw huis eveneens gebruik te gaan maken van rolgordijnen zult u een keuze moeten maken tussen enerzijds een standaard en anderzijds een maatwerk uitvoering. Geeft u de voorkeur aan het gebruik van rolgordijnen op maat? Hou dan altijd rekening met de hieronder terug te vinden informatie.

Prijsverschil tussen standaard en maatwerk rolgordijnen

Rolgordijnen op maat laten maken is in de praktijk uiteraard een flink stukje duurder in vergelijking met het kopen van standaard rolgordijnen. Dat spreekt voor zich. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat ook maatwerk rolgordijnen nog altijd zeer betaalbaar zijn. Net zoals geldt voor de standaard rolgordijnen op de markt is het wel altijd zo dat u rekening dient te houden met verschillende factoren die de prijs beïnvloeden. Het gaat hierbij concreet om de zaken zoals hieronder opgesomd:

  • Het verschil tussen standaard en maatwerk rolgordijnen;
  • De kleur waarin u de rolgordijnen wenst te kopen;
  • De manier waarop de rolgordijnen precies zijn afgewerkt;

Kiest u voor een standaard rolgordijn welke beschikt over een breedte van 60 centimeter gecombineerd met een hoogte van 190 centimeter? In een dergelijke situatie kunt u er op rekenen dat u dit rolgordijn reeds kunt kopen voor een kostprijs vanaf ongeveer 30 euro. De montage is in deze prijs nog niet inbegrepen. Voor de montage van een rolgordijn moet u, afhankelijk van het aantal rolgordijnen rekening houden met een kost welke is gelegen tussen de 50 en 100 euro per rolgordijn. Alleen leuk en aardig, maar wat kosten maatwerk rolgordijnen nu precies?

Het laten maken van rolgordijnen op maat gaat in de praktijk doorgaans gepaard met een prijskaartje welke begint ergens rond de 50 euro. Afhankelijk van de stof, de print en de mate van afwerking is het mogelijk dat deze prijs in de praktijk nog een stukje hoger uitvalt.

Wat zijn rolgordijnen nu precies?

Rolgordijnen op maat laten maken is dus duidelijk mogelijk tegen een zeer interessante prijs. Dit gezegd zijnde is het voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk wat rolgordijnen nu precies zijn. Wel, het betreft hier gordijnen die aan de binnenkant van de woning worden geplaatst en welke eenvoudig verticaal naar boven of naar beneden kunnen worden bewogen. In het verleden werd ervoor gekozen om bij rolgordijnen op maat vooral gebruik te maken van katoen. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Zowel voor maatwerk rolgordijnen als voor standaard rolgordijnen geldt namelijk dat ze worden vervaardigd uit polyester. Dat is veel interessanter. Aan het gebruik van polyester zijn in de praktijk namelijk verschillende voordelen verbonden. Het gaat hierbij concreet om:

  • Polyester rolgordijnen zijn vormvast;
  • Ze zijn aanzienlijk minder gevoelig voor krimpen;

Indien u rolgordijnen op maat laat maken zult u ook kunnen vaststellen dat deze niet zwaar zijn. Dit betekent dat ze gewoon eenvoudig kunnen worden bediend met de hand en door middel van een kralenketting welke zich aan de zijkant van het gordijn bevindt. Wilt u graag kunnen genieten van wat meer luxe bij het gebruik van uw rolgordijnen? Dan kan het de moeite meer dan waard zijn om gebruik te maken van een veermechanisme. Trekt u aan het koord welke is bevestigd aan de onderlat? Dan zal het rolgordijn zich uit zichzelf oprollen. Door middel van een ingebouwd blokkeersysteem is het bovendien eveneens mogelijk om de rolgordijn eenvoudig vast te zetten op precies die hoogte die u wenst.

U zou er bij rolgordijnen op maat uiteraard finaal ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een elektrische bediening. Voor dit type van bediening geldt dat er ook gebruik kan worden gemaakt van een handige afstandsbediening.

Op welke voordelen kunt u rekenen bij rolgordijnen?

Of u nu kiest voor rolgordijnen op maat of voor standaard rolgordijnen, het spreekt voor zich dat de voordelen waar u op kunt rekenen eigenlijk steeds min of meer dezelfde zijn. Dit betekent concreet dat u in de praktijk zult kunnen rekenen op de onderstaande voordelen:

  1. Rolgordijnen zijn relatief voordelig in aankoop;
  2. Rolgordijnen kunnen dienst doen als uitstekende vorm van zonwering;
  3. De privacy in uw woning wordt met rolgordijnen sterk verbeterd;
  4. Voor rolgordijnen geldt dat ze over een zeer veelzijdige uitstraling kunnen beschikken;

Wilt u bij rolgordijnen op maat pas echt kunnen rekenen op een optimale veelzijdigheid? Dan kan het een echte aanrader zijn om daarvoor te kijken in de richting van zogenaamde duo rolgordijnen. Deze rolgordijnen bestaan uit wisselende open en gesloten banen. Hiermee kunt u pas echt helemaal zelf de sfeer in uw huis bepalen. Wilt u graag wat inkijk of toch liever wat meer privacy hebben? Houdt u van licht of toch eerder van donker? Het behoort met duo rolgordijnen op maat allemaal tot de mogelijkheden!

Waarom kiezen voor rolgordijnen op maat?

Verspreid over deze pagina bent u inmiddels zo goed als alles te weten gekomen over het gebruik van rolgordijnen en over de voordelen die er aan verbonden zijn. Dit brengt ons bij de hamvraag van deze pagina. Is het namelijk de moeite waard om te kiezen voor rolgordijnen op maat of kiest u toch maar beter voor het gebruik van een standaard exemplaar? Het antwoord op deze vraag is vooral sterk afhankelijk van de situatie in kwestie. Gaat u het rolgordijn bijvoorbeeld gebruiken bij een standaard raam? In dat geval is het eigenlijk voldoende om daarvoor gebruik te maken van een gewoon rolgordijn. Is er sprake van afwijkende afmetingen? Dan zijn rolgordijnen op maat weer het overwegen waard.

Heel wat mensen die over ramen beschikken in hun woning met afwijkende afmetingen moeten vaststellen dat standaard rolgordijnen niet meteen een mooi eindresultaat weten te realiseren. Dat is natuurlijk erg vervelend. Het spreekt namelijk voor zich dat u wilt dat uw interieur er altijd optimaal uitziet. Bovendien is het ook nog eens zo dat rolgordijnen die niet perfect passen een beetje hun doel voorbijschieten. Moeten de rolgordijnen dus worden opgehangen voor ramen met bijzondere afmetingen? Dan is de keuze voor rolgordijnen op maat laten maken voor u wellicht de beste die u kunt maken.

Vraag gratis kleurstalen voor je rolgordijnen aan op Doehetbudget.nl.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply