Meer vrouwen in de metaalbranche

In de vergadering die we vorige maand met de branchegroep hadden viel het al op. Meer en meer vrouwen vinden hun plekje in ons alzo geliefde metaalbranche. Op de vergadering zorgt dit voor mooie, nieuwe opvattingen en invalshoeken. Dit valt altijd te prijzen aan het vrouwelijke geslacht, maar valt helemaal op in een ‘mannelijke’ branche als de metaalbewerking. Maar niet alleen in het management nemen de vrouwen toe, ook op de werkvloer. Dit is natuurlijk een mooie ontwikkeling want hoewel menig man denk sneller afgeleid te zijn als er vrouwen om hem heen werken, blijkt uit vrijwel alle onderzoeken dat de gemiddelde productie toeneemt als er mannen en vrouwen samenwerken. Ook de kapper in Uithoorn is er blij om, want vrouwen met lang haar zie je dan weer niet in onze branche.

Productiviteit in de sector

De productiviteit in de metaalbewerkingssector is in de laatste decennia sterk toegenomen door automatisering die hard is verbeterd. Toch lijken de technische ontwikkelingen de laatste paar jaar minder effect te hebben. Nu is het op dit moment wel lastig te meten omdat de sector sowieso in een lastige tijd zit. En hoewel deze dip achter ons lijkt te liggen, is er niet alleen door kappers in de sector geknipt, maar ook door de leidinggevenden. De capaciteit van veel bedrijven is dan ook nog niet op 100%, wat inhoudt dat het lastig is om de productiviteit exact te meten.

Door mannen en vrouwen op de werkvloer te hebben, zou de productiviteit weer een boost kunnen krijgen. Bovendien is het nooit weg om wat meer vrouwelijk bloed op e afdeling te hebben, ik denk dat iedereen het daarmee eens is; zowel de vrouwen die al actief zijn in het metaal en hun mannelijke collega’s.

Randzaken zoals de kapper

Voor de link naar de kapper waar ik het zojuist over had, verwijs ik je graag door via onderstaand kaartje in Google Maps. Lange haren bij de metaalbewerking machines, is namelijk geen groot succes, dat behoeft geen uitleg. Deze kapper is vanuit Uithoorn goed bereikbaar voor veel mensen in de metaalsector, het is immers niet zo heel ver gelegen van IJmuiden, waar veel aluminiumbedrijven gevestigd zijn.

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply