Last van vocht tussen uw muren?

Aangezien het in ons land veel regent zijn lekdorpels, muurafdekprofielen en waterslagen geen overbodige toevoeging aan uw pand. Deze onderdelen zorgen er namelijk voor dat er geen vocht tussen uw muren ontstaat. Als er vocht tussen uw muren zit kan dit nare gevolgen hebben op uw gezondheid en kunnen er lekkages en vochtstrepen op de muren van uw pand ontstaan. Oplossen van waterschade kost veel tijd en geld. Dit is gelukkig allemaal te voorkomen als u ervoor kiest om uw woning of bedrijfspand te voorzien met muurafdekprofielen en lekdorpels.

Waarom kiezen voor aluminium muurafdekprofielen

Men kiest steeds vaker voor aluminium muurafdekprofielen. Dit is omdat er van naturen een beschermende oxidelaag ontstaat die het aluminium beschermt tegen weersomstandigheden. Verder heeft aluminium ook nog de goede eigenschap dat het een licht en sterk metaal is wat het ideaal maakt voor maatwerk. Hierbij kunt u denken aan ronde muurafdekprofielen voor aan uw balkon! Door de vele bewerkingsmogelijkheden van aluminium zoals poedercoaten in RAL-kleuren is een aluminium muurafdekprofiel ideaal om uw pand de gewenste look te geven. Het muurafdekprofiel wordt aan de bovenkant van uw pand bevestigd met speciale klembeugels die worden voorzien van een speciaal rubber dat de klem beschermt tegen water en uitzetting en krimp van het aluminium. Doordat het muurafdekprofiel aan de bovenkant van uw pand bevestigd is beschermt het ook nog eens tegen afbrokkelende stenen!

Waarom kiezen voor aluminium lekdorpels

Naast het gebruik van een aluminium muurafdekprofiel is het ook verstandig om lekdorpels aan uw kozijnen te bevestigen. Deze lekdorpels worden onder het kozijn aangebracht en steken iets buiten de gevel. Doordat de lekdorpels schuin aflopen krijgt het vuil en regenwater de gelegenheid om af te lopen. Hiermee voorkomt u dat dit water via uw kozijnen in uw muur trekt. Lekdorpels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Vaak wordt gekozen voor betonnen lekdorpels, deze zijn gunstig in prijs maar hebben het nadeel dat er veel onderhoud aan zit. Als u kiest voor een aluminium lekdorpel heeft u het voordeel dat de prijs kwaliteitverhouding zeer goed is en dat er ook nog eens weinig onderhoud aan zit! Net als aluminium muurafdekprofielen zijn deze aluminium lekdorpels te bewerken in diverse RAL-kleuren.

Opzoek naar vochtbescherming van uw pand?

Nu u een beetje bent ingelezen over de voordelen van het beschermen van uw pand met muurafdekprofielen en lekdorpels vraag u zich vast af waar u deze kunt bestellen. Dit kan bij een dakgroothandel bij u in de buurt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u liever persoonlijk ervaart wat voor soort muurafdekprofiel of lekdorpel het beste bij u past. Dit is zeker ook een mogelijkheid, veel dakgroothandelaren hebben een groot assortiment klaar liggen. Zo kunt u eerst de mogelijkheden bekijken en u nog beter laten informeren voordat u een bestelling plaatst.

 

Categories: Uncategorized

Leave a Reply