Kokend water op onkruid

Soms is het antwoord simpel en doen we veel te moeilijk. Zo is bewezen dat kokend water op onkruid minstens zo goed kan werken als een bestrijdingsmiddel, een middel dat vaak ook nog eens erg slecht is voor het milieu en zeker ook voor mens en dier. Zeker op half verharde en openbare terreinen is het prima mogelijk om met kokend water ervoor te zorgen dat het onkruid voorgoed verdwijnt. Daar hoeft dus in het geheel geen chemische stof meer aan te pas te komen. Om kokend water op onkruid te krijgen, zijn ondertussen ook speciale machines beschikbaar, die we voor het gemak maar heetwater onkruidbestrijders noemen.

Kokend water op onkruid om het gebruik van chemicaliën uit te bannen

Het spreekt voor zich dat deze machines  de beschikking hebben over de meest geavanceerde heet water technieken. Een gemeente of hovenier kan dus veel baat hebben bij deze machines. Het grootste voordeel is dat het grondwater door deze manier van werken niet te maken krijgt met allerlei schadelijke chemicaliën. Daarmee ontkomt u meteen ook aan de beperkingen die tegenwoordig gelden voor het gebruik van chemicaliën. Voortaan kunt u gewoon kokend water gebruiken om het onkruid te bestrijden.

Kokend water op onkruid heeft ook nog eens een sterke preventieve werking

In de praktijk zorgt kokend water ervoor dat de celstructuur van de plant barst. We spreken dan wel over water dat een temperatuur heeft van 102 graden Celsius. Als gevolg van het kokende water, moet de plant alle reserves aanspreken om de klap die deze gigantische temperatuurschommeling teweeg bracht het hoofd te kunnen bieden. Door gemiddeld drie keer kokend water op onkruid aan te brengen, raakt het onkruid volledig uitgeput en vergaat het. Kokend water werkt daarnaast ook nog eens preventief tegen diverse mossen, algen en tal van verschillende onkruidzaden. Gebleken is dat water de best denkbare energiedrager is om dit tot stand te brengen. Vergeleken met andere thermische methodes die er zijn, blijkt kokend water in de praktijk over tenminste twintig keer meer energie te beschikken.

Gemeenten en hoveniers weten dus wat ze te doen staat; aan de slag met kokend water!

Kokend water op onkruid werkt prima en zonder enige restrictie op verhardingen en halfverhardingen. Dit mag omdat de bodem op geen enkele wijze met verontreiniging te maken krijgt. Dat maakt de methode die kokend water op onkruid aanbrengen heet, perfect geschikt om toe te passen bij de sportvelden. Hetzelfde geldt voor tuinen en parken, havens, boulevards, begraafplaatsen en speelplaatsen. De methode is ook in winkelcentra buitengewoon goed toe te passen. Gemeenten en hoveniers weten dus wat ze te doen staat. En zo komen er steeds weer innovatieve manieren van onkruidbestrijding beschikbaar, oplossingen die soms dus meer voor de hand liggen en dichterbij zijn als we hadden gedacht. Innovaties hoeven dus niet altijd erg ingewikkeld te zijn.

Wil je een groot terrein helemaal onkruidvrij maken? Dan kun je dit ook overlaten aan een specialist. De specialist heeft hoogstwaarschijnlijk een machine tot zijn beschikking, waardoor het proces veel sneller gaat.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply