Is de kust veilig? Dat weet je maar nooit…

Hoe graag je daar ook zeker van wilt zijn. Helaas, we zijn nog niet helderziend. Misschien over een paar honderd jaar. Maar wat weten we wel?

Nou, dat we in ieder geval kunnen reageren op wat er gebeurt. Dat is ook belangrijk! Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Dit zit er eigenlijk een beetje tussenin. Althans, in het beste geval. Want zodra je weet dat er iets gebeurt, kun je bezig gaan met voorkomen dan wel genezen.

Hm. Te warrig? Excuses. Maar zie het dan zo; wanneer er een alarm afgaat, kun je direct reageren en hopelijk een lek of een inbraak in de kiem smoren, zonder dat je met wat voor schade dan ook achterblijft. Want dat wil je toch?

Sterker nog, in sommige gevallen moet het zelfs. Zeker wanneer de verzekering erbij komt kijken. Dan dien je namelijk aan te kunnen tonen dat je beveiliging op orde is. Anders kun je wel fluiten naar je centen!

Zo ver hoeft het natuurlijk niet te komen. Laten we daarom eens kijken hoe je je tegen het onverwachte kunt bewapenen.

Systemen

Wat verwacht je dat er kan gebeuren en van welke voorvallen wil je altijd op de hoogte zijn? Dat is een bijzonder lastige afweging om te maken. En het wordt nog moeilijker wanneer je een heel pakket krijgt met allerlei zaken die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, alleen maar omdat de apparatuur die je wel wilt er ook bij zit!

Je snapt zelf ook wel; dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom moet het ook mogelijk zijn om beveiliging op maat te bestellen. Wil je bijvoorbeeld een IP camera, een intercomsysteem en een rookmelder maar geen andere sensoren? Dan moet dat gewoon kunnen! Voordat je met een aanbieder in zee gaat, is het daarom altijd van belang dat je weet wat diens aanbod is.

Installatie

Wist je dat veel apparatuur een plug and play functie heeft? Dat wil zeggen dat je het alleen maar van stroom hoeft te voorzien en het werkt al! Niks geen gepruts met al te veel schroeven, kabels, verbouwingen of wat dan ook. Voor je het weet is je beveiliging volledig operationeel.

Natuurlijk kun je het ook aan een expert overlaten wanneer je dat liever wilt. En voor sommige systemen zal dat ook wel moeten, die mogen alleen door professionals gebruiksklaar gemaakt worden. Je kunt dan wel een handje helpen door de bekabeling in orde te maken. Scheelt je in tijd én kosten!

Categories: Uncategorized

Leave a Reply