Hoe vind je de perfecte garagedeur? Lees hier 4 mogelijkheden

Ben jij in het bezit van een huis met een garage? Of is jouw huidige garagedeur toe aan vervanging? De keuze is reuze wat betreft garagedeuren, dus hierbij geven wij jou 4 mogelijkheden zodat jij eenvoudig jouw perfecte garagedeuren vindt.

1. Met of zonder aandrijving?

Voordat je je gaat oriënteren is het handig om voor jezelf duidelijk te hebben waar jouw nieuwe garagedeur aan moet voldoen. Wil je bijvoorbeeld een garagedeur met of zonder (elektrische) aandrijving? Welke mate van gemak wil je hierbij? Denk na over de voor- en nadelen van elke deur zodat je bepaalde garagedeuren snel kunt uitsluiten als jij begint aan je zoektocht.

2. Wil je een traditionele openslaande garagedeur?

De garagedeur die iedereen kent is de traditionele openslaande garagedeur. Deze deur wordt tegen het plafond weggezet wanneer je deze open doet. Bij deze garagedeur is het noodzakelijk dat je dicht op de ingang van de garage geen voorwerpen hebt staan, dan kan de deur niet meer open. Dit type deur is de eenvoudigste in zijn soort en tevens de goedkoopste. Natuurlijk kun je extra opties toevoegen aan de deur, zoals een raam of een brievenbus. Deze opties zijn natuurlijk van invloed is op de prijs.

3. Ruimte besparen? Kies een oprolbare garagedeur

De volgende optie is de garagedeur die zichzelf oprolt. De roldeuren zorgen ervoor dat je weinig ruimte gebruikt in de garage omdat deze zichzelf oprolt in een opbergkastje. Het voordeel van deze deur is dat je ruimte bespaart in jouw garage. Je hoeft je geen zorgen te maken over voorwerpen voor de garage. Dit type garagedeur is in verschillende materialen verkrijgbaar en je kunt allerlei technische snufjes toevoegen. Laat een afstandsbediening installeren zodat de garagedeur zichzelf oprolt zonder enige hulp van jou.

4. Openslaande deuren voor snel gebruik

De laatste mogelijkheid zijn openslaande deuren. Deze losse deuren kun je eenvoudig openslaan en zijn tevens onderhoudsarm. Het voordeel hiervan is dat je de helft van de deur open kunt zetten als je bijvoorbeeld via de garage naar buiten gaat of met de fiets naar binnen gaat.

Elk type deur heeft dus zijn eigen voor- en nadelen. Ga voor jezelf na aan welke gebruiksgemakken jouw garagedeur moet voldoen. Zo vind jij de garagedeur die het beste bij jouw eisen en wensen aansluit.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply