FNV Metaal gaat opnieuw staken

StaalproductieVerschillende automotive bedrijven zijn voor de zomervakantie al in staking geweest met als doen betere cao’s in zowel de Metaal en Techniek sector, met grote bedrijven zoals Heinesteel en Ardagh Groep, als de Metalektro. Onlangs zijn er weer nieuwe stakingen aangekondigd, waaronder een 24-uurs staking bij Scania Productions. Directeur Beleid Metaalunie noemt de stakingen nutteloos en overbodig. Hij zegt opnieuw het gesprek aan te willen gaan.

Metaalunie is teleurgesteld

Directeur Jos Kleiboer zegt teleurgesteld te zijn geweest toen hij op de hoogte werd gesteld van de hervatting van de acties. “Hoewel de stakingen veel publicatie met zich meebrengen, scheppen ze een verkeerd beeld. Het gaat nu voorzichtig beter met de Nederlandse economie, maar we hebben nog steeds te kampen met veel tegenslagen. Doordat de wereldeconomie nog steeds vol problemen zit, heeft onze Nederlandse exporteconomie – die tot noch toe de economie staande heeft gehouden – hier last van.”

Opnieuw in gesprek

Volgens Kleiboer hebben deze acties geen zin. Hij vindt dat alle cao-partijen bij elkaar moeten komen om opnieuw in gesprek te gaan, net zo lang tot er een oplossing is gevonden. “Het is heel belangrijk om nu goed de feiten in het oog te houden”, stelt Kleiboer. “Staken is af en toe nodig, en soms is het zelfs terecht volgens de vakbond. Maar er ligt op dit moment een reëel aanbod klaar, en die maakt al deze acties en stakingen onnodig. Over ons aanbod kan uiteraard nog gepraat worden, maar dan wel op een realistische manier. Zolang we nu maar eindelijk eens om tafel gaan, en de strijdbijl erbij neerleggen.”

Categories: Uncategorized

Leave a Reply